Напередодні Євробачення ціни на оренду квартир і на проживання в готелях у Києві зросли в рази.

Це змушує європейських фанатів конкурсу задуматися чи варто взагалі приїжджати до України.

Номер в готелі подорожчав в середньому на третину. А ціни на апартаменти подобово – ще більше.

За словами Віктора Несіна, голови Союзу фахівців з нерухомості України, це досить передбачувано, що напередодні великого напливу людей орендодавці та готельєри піднімають ціни у кілька разів.

Якщо зараз за оренду житла в центрі міста за добу доведеться віддати 400-500 гривень, то на період проведення конкурсу ціна може зрости до 1000 гривень і вище.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Особливо подорожчали ціни на тимчасове житло біля станції метро Лівобережна, де знаходиться МВЦ – головна локація конкурсу. Цей район став практично елітним: на середину травня тут просять такі ж суми, як у центрі.

Водночас, експерти розвіяли надії орендодавців зірвати великий куш. Як відзначають ріелтори, навряд чи на Лівобережній значно зросте попит на житло, оскільки, крім самої арени Євробачення, для туристів там більше немає ніяких цікавих локацій чи пам'яток.

Зараз найбільший попит спостерігається на бюджетне житло. А до кінця квітня орендодавці будуть змушені все ж знизити ціни, щоб і зовсім не залишитися без клієнтів.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, для іноземних учасників і гостей пісенного конкурсу "Євробачення-2017" спростять проходження митниці.