Генеральна прокуратура України попросить суд про заочне засудження колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості часів екс-президента-втікача Віктора Януковича Едуарда Ставицького.

Відповідну заяву зробив заступник генпрокурора Євген Єнін в ефірі українського телеканалу.

Він підкреслив, що Україна робила запит в Ізраїль про видачу екс-міністра. Цьому свідчить "офіційне підтвердження" отримання відповідного документа.

Ставицький мав можливість співпрацювати зі слідством, проте він цього не зробив. За словами Єніна, після вироку суду екс-міністра Януковича спробують екстрадувати.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Інтерпол вирішив під час останньої сесії відмовитися від розшуку Ставицького. Скандальний екс-міністр підозрюється у розкраданні великої суми грошей.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У 2014 році ГПУ оголосила в розшук втікача. Через два роки в Ізраїлі повідомили, що розглядають запит про екстрадицію, хоча сам Ставицький заявив, що йому запропонували закрити справу за кілька мільйонів доларів.

ГПУ направила в березні нинішнього року клопотання з проханням залучити втікача до відповідальності заочно.