Фахівці конструкторського бюро "Південне" розробляють проект новітнього оперативно-тактичного комплексу "Грім", яким планують оснастити армію вже у найближчі кілька років.

Про це повідомляє "Сегодня".

На думку експертів, така розробка суттєво відрізняється від радянського аналогу реактивної системи залпового вогню "Смерч", адже дальність ураження складає близько 450 кілометрів.

Генеральний конструктор дніпровського КБ "Південне" Олександр Дегтярьов підкреслив, що "Грім" – це тільки один із семи проектів, які готують спеціально для потреб ЗСУ.

Поки що українські військові застосовують комплекс "Точка-У", але новітній аналог в чотири рази перевершує його за дальністю ураження цілі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Іноземним замовником удосконаленої моделі "Грім-2" виступили інвестори із Саудівської Аравії, які виділили 40 мільйонів доларів на його створення.

Попередній макет свідчить про те, що пускову установку заряджатимуть двома ракетами, які розмістять на п'ятиколісній машині.

Передбачається, що комплекс зможе стріляти як балістичними, так і крилатими ракетами, а найбільший радіус ураження коливатиметься в межах 500 кілометрів.

Ракетний комплекс "Вільха" також вважається доволі універсальним та перспективним – його створення особисто контролює секретар РНБО Олександр Турчинов.

За словами помічника міністра оборони Юрія Бірюкова, "Вільха" може стріляти на десятки кілометрів.

"Моторошна зброя. Може потрапити в ціль розміром з волейбольний майданчик, випалити все на площі, яка вимірюється футбольними полями", - додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що фахівці "Укроборонпрому" представили військову техніку, розроблену для бійців АТО.