Рівень мінімальної заробітної плати в Україні можна було б підвищити до 10 тисяч гривень, однак на сьогодні ні економіка, ні бізнес не потягне такий рівень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до Уряду в парламенті, відповідаючи на запитання головного радикала країни Олега Ляшка про те, чи можна "мінімалку" підвищити до 5 тисяч гривень.

"Я не хочу 5 тисяч гривень, я хочу 10 тисяч. Я хотів би, щоб українці отримували гідну зарплату. Однак слід враховувати реальні можливості економіки і приватного сектору", — пояснив Гройсман.

За словами глави Уряду, за нинішніх економічних умов, з'явилася можливість підвищити рівень "мінімалки" в два рази — до 3,2 тисячі гривень.

Гройсман запевнив, що як тільки стане можливим підвищення до 5 тисяч гривень, він підтримає це рішення.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Але всьому свій час", — додав прем'єр.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українські роботодавці намагаються вирівняти всі зарплати під нову мінімалку, що часто означає зниження прибутків для тих, хто раніше отримував понад 3,2 тисяч гривень.