Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про плани Кабінету міністрів щодо пенсій.

Відповідне інтерв'ю він дав телеканалу "112".

"Ми найближчим часом вийдемо з пропозицією реформи пенсійної системи. Виходимо з трьох показників. Перший - справедливість. Мова йде про те, щоб звертати увагу на пенсійний стаж людини. Друге – бездефіцитність", – заявив Гройсман.

Він зазначив, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду планується мінімізувати протягом семи років, а по можливості повністю ліквідувати його. Прем'єр розповів, що перевищення видатків бюджету над його доходами складає на сьогоднішній день більше 140 мільярдів гривень. Ці показники вище, ніж витрати на оборону і безпеку разом узяті.

За словами Гройсмана, близько 80% пенсіонерів отримують мінімальні або невисокі грошові виплати.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Україна отримала транш від Євросоюзу в рамках макрофінансової допомоги. Гройсман розповів, що гроші підуть на пенсії, медицину, освіту і збільшення резервів Національного банку.