Хакер, який нещодавно залишив угруповання, надав журналістам видання ZDNet невеликий робочий масив з логінів і паролів облікових записів iCloud. Це говорить про те, що загрози Turkish Crime Family небезпідставні.

Екс-учасник турецького угруповання надав дані доступу до 54 акаунтів iCloud. Всі вони виявилися робочими. Журналісти зв'язалися з власниками 10 з них, попередили про небезпеку і попросили змінити пароль.

За словами трьох користувачів, їх акаунти iCloud мають унікальне поєднання пароля і логіна, які вони не використовують на інших сайтах. Інші ж повідомили, що використовують ті ж дані, що й на інших популярних платформах, на кшталт Facebook і Twitter.

Виявилося, що всі опитані не змінювали пароль до iCloud з моменту реєстрації, крім одного — він зробив це близько двох років тому. При цьому деякі користувачі відзначили, що недавно хтось намагався скинути пароль до сервісу.

Такі свідчення користувачів, говорять про дещо застарілу базу даних хакерів, імовірно, логіни і паролі до iCloud зібрали в 2011-2015 роках.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

При цьому як пояснили хакери, вони не зламували iCloud, а зібрали паролі іншими методами. Крім того, у витоку фігурують власники iPhone, iPad і MacBook, що вказу на використання якогось міжплатформового рішення.

В ZDNet звернули увагу на те, що саме хакерське угруповання справляє враження вкрай неорганізованого. Зломщики одразу не змогли довести витік акаунтів iCloud, публічно вигнали одного зі своїх членів, а потім ще й спростовували оцінку в $75 тисяч викупу, які вони нібито вимагають від Apple: за їх словами, сума набагато вища.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", в Apple заявили, що безпека їх систем не порушувалася.

Однак це не означає, що хакери не контролюють певну базу акаунтів. Чи реальна ця загроза, стане відомо 7 квітня – в цей день хакери пообіцяли видалити дані 200 мільйонів акаунтів iCloud.