"Зоряними яслами" називають частини галактик або цілі галактики, де зірки формуються з величезною швидкістю. Hubble сфотографував галактику під назвою NGC 4536, йдеться на офіційному сайті.

На думку науковців, такому швидкому народженню зірок сприяє величезна кількість газу і його масивна подача. Що саме є його джерелом, вчені достеменно не знають, але припускають, що він може утворюватися внаслідок повномасштабного галактичного зіткнення або внаслідок якоїсь іншої події, що продукує багато газу у відносно невеликому просторі.

У таких екстремальних умовах молоді зірки часто живуть швидко і вмирають молодими, вичерпавши свої запаси газу. Вони також виділяють величезну кількість інтенсивного ультрафіолетового світла і залишають хмари іонізованого водню.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", науковці не виключають, що в майбутньому Сонце може перетворитися у чорну діру.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще