Американські вчені встановили, що жінки, які працюють в чоловічих колективах, страждають від хронічного стресу. Дами постійно схильні до таких проблем, як соціальна ізоляція, сексуальні домагання, сумніви в компетентності і неможливість просування по кар'єрних сходах.

Про це пише Science World Report.

Відзначається, що колеги-чоловіки часто не помічають або, навпаки, приділяють жінкам занадто багато уваги. Хронічний стрес, пов'язаний з цим, провокує різні захворювання і підвищує ризик передчасної смерті.

У дослідженні взяли участь жінки, які працюють за "чоловічим" спеціальностями (85 відсотків і більше представників цих професій - чоловіки).

Фахівці щодня вимірювали рівні кортизолу (гормону стресу) в організмі учасниць. У жінок з найвищими рівнями міжособистісного стресу рівні гормону в крові протягом дня змінювалися не так, як в учасниць з середніми рівнями стресу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Вчені з'ясували чи заразна депресія

Вчені прийшли до висновку, що в учасниць з найвищими рівнями стресу механізми його регуляції були порушені.

Крім того, згідно з твердженнями іншої команди вчених, також шкідливо працювати в опенспейсі. Це пов'язано із тим, що шум в офісах з відкритим плануванням негативно впливає на якість роботи співробітників.