Вчені з'ясували, що депресія не впливає на психічне здоров'я оточуючих, натомість спілкування з позитивними людьми знижує ризик психологічних розладів вдвічі.

До такого висновку вчені дійшли, проаналізувавши за допомогою математичного методу соціальні мережі 2 тисяч учнів американських середніх шкіл, повідомляє Кореспондент.

Виявилося, що підлітки, у чиє коло спілкування входять десять оптимістичних знайомих, вдвічі швидше справлялися з депресією порівняно з тими, у кого було лише три позитивно налаштованих приятелі.

"Наші результати доводять, що дружба між підлітками знижує ризик появи депресії. Наявність же депресивних знайомих не несе загрози розвитку цього психічного розладу у тих, хто від нього не страждає. Дружнє спілкування справляє оздоровчий вплив", - зазначають автори дослідження.

Читайте також: Google наказали вилучити посилання на видалені статті

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Серед основних причин депресії у підлітків вчені називають самотність і насильство в дитинстві. І наголошують, що лікувати її ефективніше соціальною підтримкою та спілкуванням із друзями.