У канадському місті Торонто відкрився бар The Lockhart на честь найгіршого викладача захисту від темних мистецтв школи Хогвартс Гілдера Локхарта із серії книг "Гаррі Поттер" Джоан Роулінг.

Про це пише Metro.

"Майже кожен елемент оформлення бару відсилає до теми "Темних мистецтв", а над барною стійкою неоном підсвічена цитата з останньої глави книги "Гаррі Поттер і Дари смерті": "Шрам не болів вже 19 років. Все було добре", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Ківалов продасть "будинок Гаррі Поттера" й збудує школу

У меню закладу є коктейлі, які тут називають зіллям і еліксирами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Наголошують, що найближчим часом в меню з'явиться вершкове пиво, яке вважається улюбленим напоєм вихованців школи чарівників.

Довідка. У книгах Джоан Роулінг персонаж Гілдероя Локхарта вперше з'являється у другій частині - "Гаррі Потер і таємна кімната". Відомий письменник влаштовується у Хогвартс на посаду вчителя по захисту від темних мистецтв, однак єдине заклинання, яке він насправді вміє - чари забуття.