Реабілітаційний центр для бурих ведмедів діє в Закарпатській області в Національному природному парку "Синевир". Сьогодні тут мешкають 18 ведмедів.

Про це повідомляє офіційний сайт природного парку.

Побудувати реабілітаційний центр для бурих ведмедів саме тут вирішили не випадково. Адже ця територія найбільше відповідає за ландшафтними та кліматичними умовами до природного середовища їх існування.

Проект по реабілітації бурих ведмедів не лише взяв під захист тварин, що зазнали жорсткого поводження. В подальшому це сприятиме відтворенню природної популяції, поглибленню досліджень найбільшого хижака в Україні.

Читайте також: На Алясці Обама пообідав лососем, якого не доїв ведмідь (відео)

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також центр слугуватиме для розвитку природоохоронної, наукової, еколого-освітньої та рекреаційної роботи.

Вольєр для бурих ведмедів розмістили на ділянці лісу площею в 12 га. У верхній його частині спорудили шість кліток та дві секції. Тут утримуються групи та одиночні тварини різного віку і стану здоров'я,.

Для хижаків спорудили басейни та барлоги. Всю територію вольєру огородили електромережею.