Вчора, 27 жовтня, у львівському парку імені Івана Франка запрацював ярмарок товаровиробників Харкова, на якому презентували першу жувальну гумку українського виробництва.

Про це пише РБК-Україна.

"На виставці представили продукцію 26 підприємств. Відвідати ярмарок та придбати товари можна щодня, з 27 жовтня до 9 листопада", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У "ЛНР" провозять українські продукти через Росію (документи)

Гумка "Бульба-Гум" поки що продається лише із м'ятним та полуничним смаком. Компанія-виробник обіцяє, що скоро з'явиться декілька інших смаків, які наразі у розробці.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Пачка українських жуйок має вигляд блістерної упаковки на 10 подушечок, яка вкладена в додаткову картонну обгортку. В онлайн-магазині компанії жуйку можна буде придбати за 8,99 грн.

Виробники зізнались, що ідея створення такого продукту прийшла після окупації Криму і початку війни на Сході, коли вони, як і багато людей по всій Україні, стали більше звертати увагу на країну-виробника продукції.

Придбати гумку, яка не імпортується із території Російської Федерації - все ще або досить дорого, або недоступно у більшості магазинах.

На ярмарок, який працюватиме протягом двох тижнів, приїдуть 63 учасники. Вперше він відбувся ще у 2005 році, а з 2008 року став уже щорічним.