У жовтні цього року польський фотограф Аркадіуш Поднесінськи вирушив до японського міста Фукусіма, щоб на власні очі побачити місце ядерної катастрофи.

Поляк отримав дозвіл просунутися на 20 кілометрів в зону відчуження. Там перед його очима виникла поглинена природою цивілізація, повідомляє twizz.ru.

"Не землетруси або цунамі, а люди винні в аварії на атомній електростанції Фукусіма", - прокоментував побачене фотограф.

За допомогою фото Поднесінськи спробував уявити наслідки в японському місті такими, якими вони є.

"У людей має бути право зробити власні висновки, не будучи під впливом ЗМІ, урядової пропаганди, або ядерних лобістів, які намагаються применшити масштаби катастрофи", - заявив польський фотомайстер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, особливе враження на фотографа справили кинуті біля електростанції автомобілі, які в деяких місцях повністю поглинула трава. Припаркований там же мотоцикл практично з'єднався з полем.

Читайте також: На АЕС "Фукусіма" знайшли 500-метрову тріщину

У покинутому комп'ютерному класі - павутиння і усіяні пташиним послідом комп'ютери. Будинки в японському місті бачили також і землетрус, який пошкодив подекуди підлогу і фундамент будівель.

Величезні площі завалені мішками з отруєним грунтом. Радіоактивна земля складена шарами.

"Ядерна енергія є енергією світлого майбутнього" - свідчить вивіска перед в'їздом на атомну станцію, де сталася аварія.