Національна асоціація кінокритиків США підвела підсумки поточного року напередодні чергового сезону церемоній вручення нагород.

Найкращим фільмом кінокритики назвали бойовик "Божевільний Макс: Дорога люті" з Томом Харді і Шарліз Терон, пише Сегодня.

Примітно, що протягом останніх п'яти років нагорода Асоціації кінокритиків жодного разу не співпала в категорії "Найкращий фільм" з премією американської кіноакадемії "Оскар". Так і з четвертою частиною епопеї про "Божевільний Макс" - ні букмекери, ні експерти не бачать цей фільм навіть у п'ятірці головних претендентів на "Оскар".

Читайте також: Microsoft намагається врятувати героя фільму "Марсіянин"

Найкращим режисером кінокритики США назвали Рідлі Скотта за фільм "Марсіанин", найкращим актором - виконавця головної ролі у цьому ж фільмі Метта Деймона.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Найкращою актрисою стала Брі Ларсон ("Кімната"), найкращим актором другого плану - Сильвестр Сталлоне ("Крід"), найкращою актрисою другого плану - Дженніфер Джейсон Лі ("Мерзенна вісімка").

На думку кінокритиків, найкращим оригінальним сценарієм став вестерн Квентіна Тарантіно "Мерзенна вісімка". Найкращий адаптований сценарій - Дрю Годдард з "Марсіанином", найкращий анімаційний фільм - "Головоломка".