Американський ІТ-гігант Microsoft розробив науковий конкурс для усіх охочих. Компанія пропонує створити інновацію, яка допомогла б герою фільму Рідлі Скотта повернутися на землю або вижити на Марсі.

За сценарієм фільму, інженер Марк Вотні загубився на червоній планеті. Його колеги думали, що він загинув та повернулись на Землю. Після цього єдиним завданням Вотні є виживання та збір корисних фактів про Марс.

Microsoft запропонували усім охочим створити відеопрезентацію, в якій йдеться мова про розробки, які допоможуть людині на Марсі. Учасники мають бути повнолітніми та надіслати роботу до 13 жовтня.

На сайті компанії є спеціальна сторінка, де конкурсанти можуть ознайомитись з умовами життя на Марсі та почитати записки Вотні.

Автори найцікавіших робіт зможуть приїхати до головного офісу Microsoft та протестувати комп'ютер доповненої реальності HoloLens. Також переможці отримають нові планшети Surface, гральну консоль Xbox, смарт-браслет Microsoft Band та гонорар у розмірі 25 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Google і NASA працюють над створенням нового квантового комп'ютера

Фільм "Марсіянин", головну роль у якому зіграв Метт Деймон, вийшов в український прокат 8 жовтня. У світі кінострічку зустріли дуже радісно. Її оцінка на американському кінопорталі IMDb складає 8,4 бали.