Лабораторія квантового штучного інтелекту, спільний проект Google, NASA та університетської Асоціації космічних досліджень, оголосила про угоду з установки D-Wave 2X - нового квантового процесора, який, як очікується, вийде в кінці 2015 року.

Про це повідомляє The Verge.

D-Wave 2X є третім квантовим комп'ютером, створеним компанією D-Wave. Він містить тисячі кубітів, що в два рази більше, ніж у попередньої моделі. D-Wave 2X працює при температурах нижче 15 міллікельвінів. Це в 180 разів холодніше, ніж у відкритому космосі.

Головним завданням квантового комп'ютера стануть складні проблеми оптимізації для Google і NASA.

Читайте також: NASA разом зі студентами розробляє літак для Марса

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тести зі спеціалізованим програмним забезпеченням показали, що новий пристрій в 600 разів швидше вирішує завдання оптимізації в порівнянні з класичним комп'ютером.

Штаб-квартира D-Wave Systems розташована в Британській Колумбії, Канада. В даний час вона є єдиною в світі компанією, яка продає і створює квантові комп'ютери. Серед її клієнтів - Google і NASA. Квантовий комп'ютер працює на основі законів квантової механіки. Так, обчислення в ньому проводяться з використанням кубітів - квантових аналогів класичних бітів.