Співробітники NASA в поті чола працюють над ідеальним літаком для Марса. В рамках цієї роботи американське космічне агентство залучило студентів в програму "Попереднє дослідження аеродинамічного дизайну для посадки на Марс". Літак більш відомий під ім'ям Prandtl-m.

Про це повідомляє офіційний сайт NASA.

Учасники програми побудували літак у формі бумеранга. Він зроблений з вуглецевого волокна. Літак вже пройшов тестування в ангарі і на різних висотах.

На жаль, результати тесту не завжди радували вчених. Головна складність, з якою зіткнулися дослідники, - створення адекватної стартової системи в космосі. Одним із запропонованих способів вирішення цієї проблеми стало створення радіокерованого літака. Він доставить розробку на потрібну висоту і там вже випустить в самостійний політ.

Читайте також: Струмки на Марсі допоможуть колоністам створювати теплиці - NASA

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

У процесі роботи над концептом літака для Марса студентам і співробітникам NASA довелося внести зміни в конструкцію крил. Це зробили для досягнення більшої підйомної сили і стабільності. Як сказав один студент, це було поверненням до основ аеродинаміки і їх переосмислення.

У випадку, якщо NASA вдасться-таки розробити відповідний для Червоної планети літак, то це допоможе вченим зібрати і передати цінну інформацію про майбутні місця посадки пілотованих місій.