Нещодавно відкриті солоні струмки на поверхні Марсу можна використовувати як джерело води для майбутніх колоній на планеті.

Як заявив керівник наукового підрозділу NASA Джон Грансфілд, вони можуть допомогти колоністам зі зрошенням посадок в спеціально обладнаних теплицях на екваторі, пише Кореспондент.

За словами Грансфілда, дані запаси води помітно збільшують цінність і майбутню "населеність" Марсу для колоністів, яким не доведеться перевозити з собою кисень і воду.

"Звичайно, просто так рослини на поверхні Марсу рости не будуть - атмосферний тиск на його поверхні приблизно такий же, який був би на вершині гори висотою в три Еверести, і листя рослин не зможе утримувати воду. З іншого боку, якщо рослини будуть рости в якійсь теплиці або в надувному будинку, то, якщо на Марсі дійсно багато води, її можна використовувати для зрошення таких посадок ", - заявив колишній астронавт.

Читайте також: Сенсація NASA: на Марсі є вода (фото, відео)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Грансфілд зазначив, що реалізація подібних планів відкриє цілий пласт нових можливостей для колоністів - подібні теплиці будуть виступати не тільки джерелом їжі, але і кисню і багатьох інших речей, життєво необхідних для фізичного і психологічного здоров'я майбутніх жителів Марсу.