Американське космічне агентство NASA оголосило, що на Марсі були знайдені річки - сезонні потоки солоної рідкої води.

Про це було заявлено 28 вересня на прес-конференції.

Виявлені на планеті потоки води проявляють себе в теплу пору року і зникають - в холодну. До таких висновків вчені прийшли, проаналізувавши високоякісні знімки, які були отримані науковим інструментом High Resolution Imaging Science Experiment орбітального марсіанського апарату Mars Reconnaissance Orbiter.

На представлених вченими знімках потоки солоної води з'являються і зникають на схилах пагорбів. Їх загальна ширина не перевищує п'яти метрів. За словами дослідників, солі були виявлені тільки в районах протікання сезонних річок.

Планетологи відзначають, що наявність солоної води важлива для потенційного існування життя на Червоній планеті (вода без солей швидко б замерзала).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Читайте також: NASA показало нічний Ніл

Нагадаємо, що NASA опублікувало відео марафону марсохода Opportunity, що з січня 2004 року по квітень 2015 року пройшов 42,2 км по Марсу від своєї первісної точки до кратера Ігл.