П'ятим лауреатом Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського від Польського інституту стала письменниця Софія Андрухович.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Наразі письменниця у списку лауреатів поруч із Тарасом Прохаськом, Сергієм Жаданом, Наталкою Сняданко і Тетяною Малярчук.

Суперниками Софії Андрухович по фіналу премії були Остап Сливинський і Олексій Чупа. Цього року переможця обирали з-поміж 92 номінантів.

Лауреат Премії Конрада отримує грошову нагороду в розмірі 3 тисяч євро та піврічне стажування в Польщі в рамках стипендіальної програми міністра культури і національної спадщини Республіки Польща "GAUDE POLONIA" від Національного центру культури у Варшаві.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Книга Сергія Жадана стала бестселером

Нагадаємо, літературна премія імені Джозефа Конрада була заснована 2007 року Польським інститутом у Києві. Вона присуджується раз на два роки українському письменникові віком до 40 років за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність змісту.