На місці розкопок у Молі-дель-Сальті в Іспанії вчені виявили на скелі гравіювання пізнього кам'яного віку, що зображає, скоріше за усе, сім хатин.

Фахівці вважають, що це може виявитися найстарішим малюнком житла людини.

Про це пише New Scientist.

Не раніше, ніж 13 800 років тому древній житель Землі видряпав на камені селище епохи палеоліту. Це на 5-6 тисяч років раніше, ніж з'явилися відомі нам зображення людського житла.

На більш ранніх петрогліфах були зображені тварини або сцени полювання, але ніколи - житлові приміщення.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчені порівняли зображення з хатинами сучасних традиційних спільнот, що живуть полюванням і збиранням. Дослідження переконали їх у тому, що на малюнку зображені саме хатини. Житла, що нагадують бджолині вулики, мали дерев'яні рами і покривалися швидкопсувним матеріалом: травою, гілками, шкурами.

Читайте також: Чоловіки зможуть народжувати через 5-10 років - вчені

На місці, де виявлені малюнки, раніше були знайдені численні сліди перебування мисливців-збирачів: кострища, залишки з'їдених тварин і знаряддя праці. Селище було заселене в період між 13 000 - 7000 роками до н. е.