Археологи розкопали на території центрального Китаю мережу стародавніх підземних поховань.

Їх вік перевищує дві з половиною тисячі років, передає ВВС.

За даними офіційних китайських ЗМІ, в провінції Хенань знайшли більше 200 поховань, вісім підземних камер для коней та колісниць і більше десяти печей для випалювання.

Археологічна знахідка має площу більше 200 тисяч квадратних метрів. Поруч з нею розкопали залишки стародавнього міста епохи династії Хань, яка правила Китаєм більше двох тисяч років тому.

Читайте також: Археологи розкопали доінкські поховання в столиці Перу

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці листопада археологи виявили на території столиці Перу - Ліми - поховання культури ічма. Зокрема, на території комплексу Вака Пуклана в районі Мірафлор розкопали чотири пірамідальні гробниці віком тисячу років.

У гробницях знайшли загорнуті в тканини останки сидячих людей, обличчя яких були повернені у бік океану. Поруч з ними лежали предмети домашнього начиння, зокрема керамічний посуд.