Весілля - один із найсерйозніших моментів у житті молодих людей. Вони готуються до цього довгий час, підбираючи місце, час.

У мережі з'явилося відео з документального фільму 1940 року, завдяки якому можна подивитися, як це робили українці більше, ніж 70 років тому.

Зараз весілля за традиціями і обрядами теж популярна, але це залежить від вибору молодят, в той час як в 1940 році були обов'язкові процедури.

Фільм про звичаї і традиції Буковини зняла Юлія Солнцева, але в мережі він з'явився тільки восени цього року.

Його зняли в селі Топорівка Новоселецького району Чернівецької області. Тоді молодь самі виготовляли собі наряд, це мало надзвичайно важливе символічне значення.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У фільмі "Буковина - земля українська" показано, як наречена перед весіллям здійснює обов'язковий обряд. Вона повинна поплакати з подружкам.

Свахи повинні під час самого весілля розливати горілку гостям, а сусіди приносили живу курку.

Звідси пішов народний фольклор: "Кому весілля, а куркам - смерть".

Читайте також: Як поляки рекламували "свою туристичну" Галичину (фото)

Нагадаємо, що нещодавно вийшла книга української дослідниці Ірини Ігнатенко "Жіноче тіло в традиції українців".