Європейський колекціонер, який побажав залишитися невідомим, придбав на аукціоні "Сотбіс" гоночний болід "Феррарі" ММ 290 за 28,05 млн доларів. Це найдорожча покупка ретроавтомобіля в 2015 році.

Про це пише Мotor.ru.

Італійська автомобільна компанія в 1950-х випустила всього чотири примірники ММ 290. Ця модель ставала успішною на багатьох змаганнях. За кермом такого "Феррарі" в 1956 році Еудженіо Кастеллотті виграв відому гонку "Мілле Мілья", а на наступний рік болід став кращим у "1000 кілометрах Буйенос-Айреса".

Головна особливість цього боліда - ним керував легендарний аргентинець п'ятиразовий чемпіон "Формули-1" Хуан-Мануель Фанхіо. Він також брав участь на ній в марафоні "Мілле Мілья", де фінішував тільки четвертим.

Протягом останніх 34 років автомобіль належав колекціонерові П'єру Бардінону. У машини збереглися оригінальні кузов, трансмісія і коробка передач.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відзначимо, що це не найдорожчий з ретроавтомобілів "Феррарі". У 2014 році "Берлинетта 250 ГТО" була продана на аукціоні за 38,1 млн доларів.

Читайте також: Божевільне авто Дженіс Джоплін продали за $1,76 млн (фото)

Всього на аукціоні "Сотбіс" продали 31 машину на загальну суму 75,1 мільйона доларів. Крім "Феррарі" Фанхіо, з молотка пішов спорткар Porsche 356 Cabriolet 1964 випуску. Ця машина належала американській співачці Дженіс Джоплін. За машину, розфарбовану в психоделічні кольори, заплатили 1,76 мільйона доларів.