У п'ятницю, 11 грудня, представники популярної чотирилапої зірки, яка відома в інтернеті як "Сердитий котик", подали позов на каліфорнійську компанію Grenade Beverage LLC. Організацію звинувачують у порушенні авторських прав і умов контракту.

Про це пише Сourthouse News Sirvice.

У рекламній компанії Grumpy Cat Limited, що представляє інтереси тварини, розповіли про незаконне використання американською компанією бренду і доменного імені GrumpyCat.com і DrinkGrumpyCat.com.

Крім того, Grenade заборгувала "Сердитому котику" гонорари від продажу майок, плюшевих іграшок і календарів із зображеннями кішки.

Нагадаємо, два роки тому компанія отримала обмежені права на реалізацію лінійки холодних кавових напоїв Grumppuccino із зображенням і ім'ям кішки.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Наприкінці 2015 року з'ясувалося, що організація продає не передбачену угодою продукцію - обсмажену каву. Агенти пухнастої знаменитості вимагають повернення їм GrumpyCat.com, вивчення бухгалтерських звітів Grenade і грошову компенсацію.

Читайте також: Бездомні коти отримали у спадок квартиру за 230 тис євро

Відзначимо, що після того, як кішка стала популярною в інтернеті, її господар створив сторінку на Facebook, на яку вже підписалися майже мільйон чоловік. У травні 2013 року "Сердитий котик" отримав премію Webby Award в номінації "Мем року".