У католицький Святвечір, 24 грудня, поряд із Землею пролетить гігантський астероїд 2003 SD220 (163899).

Він наблизиться до нашої планети на 11 мільйонів кілометрів - це в 28 разів дальше від Місяця. Побачити небесне тіло можна буде тільки через телескоп.

За словами вчених, астероїд є вуглистим хондритом або, іншими словами, С-хондритом, він має темне забарвлення та високий вміст заліза. Саме до цього типу астрономи відносять 75% відомих науці астероїдів.

Читайте також: Місячне затемнення - вид із космосу (відео)

Вчені підрахували, що 2003 SD220 має швидкість 101 тисячу кілометрів на годину і повільно обертається. Його довжина, імовірно, складає від 1,1 до 2,5 кілометра. Астероїд своїми обрисами нагадує курячу ніжку.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Спеціалісти запевняють, що це небесне тіло не створюватиме жодної загрози для землян ще 200 років. Наступного разу астероїд пролетить повз нашу планету в 2018 році.