У пустелі, в 25-ти кілометрах від центру міста Дубай, знаходиться перший в Об'єднаний Арабських Еміратах молочно-тваринницький комплекс - верблюжа ферма і завод з виробництва молочних продуктів.

Комплекс складається з ферми, де містяться 2,5 тисячі тварин, і молокозавод, який є першим і єдиним у світі великим виробництвом продукції на основі верблюжого молока, пише dandubai.ru.

Щодня 4,5 тисяч літрів смачного і корисного напою поставляється на полиці еміратських і зарубіжних супермаркетів.

Крім того, на фермі працюють над проектом, що має історичне значення для цієї галузі. Мета проекту - поліпшення молока верблюдів.

"Потенціал верблюжого молока величезний. З нього вже випускається шоколад, а ще планують випуск капучино, морозива, сиру і навіть косметики", - говорить менеджер ферми Пітер Нагі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: У Саудівській Аравії сталося ДТП за участі авто та верблюда (відео)

Останні 20 років верблюди розводилися в ОАЕ тільки для участі в бігах, і ніколи не проводилася селекція для виробництва молока. 14 народжених на фермі малюків вже представляють покоління нової поліпшеної молочної породи верблюдів і очікується поява ще 50-ти.

Крім верблюжого молока, конкуренцію коров'ячому молоку можуть скласти в найближчі роки аналогічні продукти з кокоса, мигдалю, сої та рису.