Американський актор Ніколас Кейдж погодився видати владі США череп динозавра, який він купив на аукціоні за 276 тисяч доларів. Як виявилося, артефакт був краденим.

Про це пише Reuters.

Видання зазначає, що череп динозавра повернуть в Монголію, де він і був виявлений.

Минулого тижня прокуратура Манхеттена подала позов про конфіскацію черепа тарбозавра і його повернення в Монголію. У документі Кейдж не зазначений в якості власника предмета, проте представник актора підтвердив, що той купив череп в березні 2007 року в галереї IM Chait в Беверлі-Хіллз.

Також актор отримав сертифікат, що підтверджує справжність покупки. У липні 2014 року Міністерство національної безпеки США поінформувало актора про те, що куплений ним череп, можливо, був вкрадений.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Пізніше з'ясувалося, що артефакт незаконно вивезли з Монголії і актор погодився його повернути. Варто додати, що Кейдж закон не порушував.

Американська преса уточнює, що з актором за право стати власником черепа на торгах бився Леонардо Ді Капріо.

Читайте також: Україна повертає юдеям сувої Тори

Раніше стався аналогічний випадок. Тоді IM Chait купила і продала контрабандний скелет динозавра. При цьому галерею до відповідальності не притягали.

Tarbosaurus bataar (Tyrannosaurus bataar) були великими двоногими хижаками вагою до шести тонн, жили вони близько 70-65 мільйонів років тому. Останки тварин виявили в Монголії, яка в 1924 році ввела кримінальне покарання за вивезення з країни скам'янілих фрагментів динозаврів.