Подружжя британців звернулось до південно-корейського біотехнологічного центру "Суам" із просьбою клонувати їхнього пса, який помер у червні цього року.

Мешканці Йоркшира Лаура Жак и Річард Рімд готові заплатити понад 100 тисяч доларів за те, щоб їхній пес Ділан знову ожив. Собака став справжнім членом їхньої родини, тому його втрата стала шоком для всіх.

За словами Лаури Жак, вона любила пса всім серцем і він став для неї дитиною, її світом. Тому жінка не може змиритися із втратою.

Науковці із "Суам" кажуть, що ці клієнти – перші із Великої Британії. Загалом послугами із клонування собак тут вже скористались понад 700 осіб.

За словами представника центру, доктора Девіда Кіма, у собаки взяли зразок ДНК аж на 12-й день після загибелі.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

" Ми вперше беремо зразок ДНК так пізно. Маємо надію, що нам вдасться продовжити час забору ДНК на більш триваліший", - каже доктор Кім.

Читати також: Вчені обіцяють клонувати мамонта через 10 років

Як відомо, клініка біотехнологій "Суам" вже давно займається клонуванням собак. Технологія центру зводиться до наступного: у собак-покійників беруть зразок ДНК, який з'єднують із порожньою яйцеклітиною собаки. Через яйцеклітину пропускають електричний струм, внаслідок чого вона починає ділитися. Далі вже ембріон просто пересаджують в сурогатну самку собаки і чекають, коли народиться щеня.

Коштує така процедура 100 тисяч доларів.

Нагадаємо, в ЗМІ анонсували інформацію про будівництво в Китаї найбільшої клініки із клонування собак.