У кавових апаратах зосереджена величезна кількість небезпечних для людини бактерій.

До такого висновку прийшли іспанські вчені з університету Валенсії, а саме дослідження опубліковано в журналі Scientific Report.

Під час експерименту були перевірені десять кавоварок. У залишках кави, який вони готували, вчені знайшли бактерії, які відносяться до більш 60 видів. За словами дослідників, подібні мікроорганізми є у всіх або майже у всіх кавових апаратах.

Таким чином, ні висока температура кави, ні його антибактеріальні властивості не захищають апарат від шкідливих бактерій.

Вихід із ситуації, на думку вчених, простий. Кількість бактерій можна значно зменшити, якщо мити кавоварку раз на тиждень теплою водою з милом. А для більшого ефекту треба додавати оцет.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: Хімік створив корисну для серця каву

Але губкою протирати апарат не варто. Експерти уточнюють, що частина бактерій потрапляє туди саме через губку. А ще частина - з одягу.

Нещодавно вчені також відкрили, що вжитий у ранковий час кофеїн може допомогти в поліпшенні атлетичної витривалості. Дослідники з університету американського штату Джорджія довели, що від 3-7 мг кофеїну на 1 кг маси тіла збільшує витривалість приблизно на чверть.