Співробітники Гродненського обласного управління держкомітету судових експертиз Білорусі склали фоторобот Діда Мороза.

Криміналісти вирішили за допомогою "композиційного портрета головного чарівника" продемонструвати вихованцям місцевого дитбудинку технології, які застосовують при розшуку злочинців, передає Беларусь сегодня.

Як говорить заступник начальника управління Дмитро Гриневич, опис зовнішності Діда Мороза є в багатьох народних казках, піснях та віршах, проте ніхто з художників поки не створив його повний збірний образ.

Читайте також: Патрульні оштрафували Діда Мороза (фото)

За його словами, ілюстратори казок використовують виключно власну фантазію. "В результаті досі фактично ніхто не бачив Діда Мороза таким, яким він реально описаний в слов'янському фольклорі", - говорить криміналіст.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Фоторобот новорічного чарівника створювала ціла команда експертів, тільки дослідницька робота зайняла більше двох тижнів. В результаті вийшов портрет, який не зовсім відповідає прийнятому образу.