У Запоріжжі на католицьке Різдво 25 грудня народилися левенята, що належать до рідкісного підвиду берберійських левів. Дві дівчинки-левиці зявились на світ у приватному зоопарку, який розташований в місті Василівка Запорізької області, пише zp.depo.ua.

Новонароджені живуть у клітці з батьками й харчуються маминим молоком. Незважаючи на прохолодну погоду, хижаки почуваються добре. Для матусі-левиці Каті це були тринадцяти пологи. Тож, як досвідчена мама, вона впоралася з процесом та подбала про малят самостійно. Дівчинки наразі живуть з нею та татусем Самсоном у вольєрі. Годуються лише матусиним молоком, а ось їхні батьки їдять зараз удвічі більші ніж улітку.

Власник зоопарку Олександр Пилишенко пояснює, що це – через пониження температури повітря, адже левам потрібно більше енергії, щоб зігрітися. До того ж вони зігрівають ще й своїх малюків. Коли левицям-дитинчам виповниться місяць, власники заберуть їх у будинок.

З його мешканцями, зокрема, собакою, дівчатки вже познайомилися. Здається, собаці вони сподобалися, а ось він їм – ні. Одна з дівчинок навіть спробувала шипіти на нього.

У майбутньому народжених на Запоріжжі левенят чекає велика подорож на історичну батьківщину – в Африку. Власники планують передати дівчинок в один з африканських заповідників, оскільки, за словами Пилишенка, берберійських левів в Африці не вистачає.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: Новонародженого пінгвіна назвали на честь Девіда Боуї

Зазначимо, що приватний звіринець Олександра Пилишенка працює вже 14 років. Тут лікують хворих тварин, які постраждали в пересувних звіринцях. Окрім левів, ветеринари також виходжують тигрів, леопардів та ведмедів.