До свята Водохреща (19 січня) рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагадали правила безпечної поведінки на льоду, зокрема під час купання в ополонці. Головні вимоги: неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих.

"У жодному разі не можна пірнати у воду, – заходити в ополонку необхідно повільно й обережно. Зимове плавання протипоказане людям при гострих і хронічних захворюваннях. Аби купання було комфортним, з собою необхідно мати купальник або плавки, рушник і махровий халат, а також комплект сухого одягу", – зазначили рятувальники.

Також, усім бажаючим пірнути у крижану воду бажано мати взуття не на гумовій підошві, аби дійти до ополонки. "Перебувати у крижаній воді можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо. Після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю. Також купання в крижаній воді після вживання алкоголю категорично забороняється", - підкреслили у ДержНС.

Читайте також: На Трухановому острові відбудеться Водохресний дуатлон

Рятувальники закликали громадян дотримуватися правил поведінки на водоймах і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку "101". В минулому році у Києві обладнали 7 місць для січневих купаь: озеро Сонячне, "Гідропарк", центральний пляж річки Десенки, острів "Галерний", Дніпровська "Рів'єра", Оболонська набережна та вулиця 7-ма лінія.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще