Серед пухнастих друзів є ті, яких визнали найбільшими, найрозумнішими та найсердитішими. У Всесвітній день котів, який святкується першого березня, варто згадати про кількох із них.

Кореспонденти Знай.ua відібрали півтора десятка улюбленців, які відомі на весь світ своїми особливими рисами. У когось із котів шість пальців на лапках, а хтось має такий статок, якому можуть позаздрити і деякі бізнесмени.

1. Найкоротконогіший

Манчкіни - рідкісна порода кішок із короткими лапами. Породу не виводили штучно, вони з'явились через мутацію. Інакше, їх ще називають "кішки-кенгуру" і "кішки-такси". Вони впевнено сидять на задніх лапах, а хвіст використовують для утримання рівноваги. Вони як собаки полюбляють гуляти на повідку. Вони ніжні та товариські і легко заводять дружбу із дітками.

2. Найзліший

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Grumpy Cat, відомий за мемами "Сердитий Котик" - кішка, яка стала знаменитістю завдяки незвичайній зовнішності. Брат господині розмістив фото кішки у вересні 2012 року на сайті Reddit. Господиня розповідає, що така зовнішність пов'язана із вродженою карликовостью і трохи неправильним прикусом.

Читайте також: У сердитого кота з'явився клон (фото)

3. Найтовстіший

Цей товстун із Австралії важив майже 21,5 кг. Господар годував бідолашного гормональними стимуляторами для свиней. Коли про це дізнались у книзі рекордів Гіннеса, із неї виключили всі рекорди, де заподіювали будь-яку шкоду людині чи тварині.

4. Найрідкісніший

Сервал - близький родич диких тварин, зокрема рисі та каракала. Забарвлення його більше схоже на гепардове - темні плями та смуги на сіро-жовтому. він має найвищі ноги та найбільші вуха відносно тіла - середя котячих. Голова при цьому - маленька.

5. Найшестипаліший

Так званих котів-полідактів обожнювали Ернест Хемінгуей та Теодор Рузвельт. Сьогодні це - порода Пікс-боб. Кіт може не лише дивитись на м'ячик, а і брати його у лапку повністю.

6. Найкривоухіший

Кот Ельф - ніби фантастична істота із кривими вухами. Тіло - майже голе, а порода дуже рідкісна. Популяція налічує лише у десяти жителів Америки. Вага варіює від трьох до шести кілограм. Ці коти дуже розумні. Їх зареєстрували не так давно, тому досі невідомо, яка середня тривалість Ельфів.

7. Найвищий

Найвищого кота породи Саванна звуть Трабл. Він мешкає у Каліфорнії та має висоту у холці - 48 сантиметрів. Важить дев'ять кілограм, може важити 15 кг.

8. Найменший

Найменшого звуть Містер Пібблз, живе він в штаті Іллінойс. Довжина його - 15 см. Це не спеціальна порода, а генетичний дефект, через який котик перестав рости. Тепер він спокійно відпочиває у звичайній склянці.

9. Найгучніший

Найгучніший Мерлін родом із Великобританії. Він так голосно муркоче, що господиня не дивиться телевізор та не говорить по телефону у його присутності: він дуже заважає. Муркотіння домашнього кота Мерліна порівнюють із гарчанням дикого лева в африканській саванні. Гучність переважає 100 децибел.

10. Найпухнастіший

Полковника Мяу вимірювали аж три ветеринари. Вони зійшлись на думці, що довжина шерстинок 23 сантиметри. Господиня вичісує його щіткою кілька разів на тиждень, проте все одно у її каліфорнійському будинку повно шерсті.

11. Найдовший

Кіт, який побив рекорд довжини, - помер у 2012 від раку нирки. Його довжина дорівнювала 123 сантиметри.

12. Найрозумніший

Найрозумнішим котом був азербайджанець Месі, який теж на жаль помер. Він умів говорити своє ім'я, дякувати та прощатись. Також відповідав на прості запитання.

13. Найбагатший

Найбагатший кіт має статок у десять мільйонів євро. Його господиня була багатою італійською вдовою. Дітей не мала, тому спадкоємцем зробила свого улюбленця.

14. Найлисіший

Канадський сфінкс або "Місячна кішка" - безшерста порода в результаті природної мутації, яка призводить до відсутності покриву шерсті. Тим, у кого алергія, ця порода пасує ідеально. Про таких котиків говорять ще у античності - у документах та на предметах мистецтва. Припускають, що вони мешкали у храмах ще за часів ацтеків, та допомагали спілкуватись із богами.

15. Найнеіснуючий

Кішки цієї "породи", під назвою Ашер, кілька років продавалися за величезними цінами. Кошенят намагались придбати за записом на рік вперед. Вона заявлялася, як найбільша домашня кішка, схожа на леопарда за забарвленням. Цю породу нібито виводила компанія Lifestyle Pets. Ашера - порода кішок, якої не було. За кілька років після активних продажів, шахрайська афера розкрилась. Лже-творець колись придбав кошенят породи Саванна, провів рекламну кампанію та вигадав обманну легенду. Саванна ж сама по собі рідкісна.