Вчені виявили невідому гігантську галактику по сусідству з нашою. Вона отримала назву Кратер 2. Українські новини повідомили, що її поява була абсолютною несподіванкою. Вона ніби просто виникла з пустоти, хоча насправді весь час була поряд з нами.

Відомо, що галактика дуже темна. Оскільки вся решта її сусідів досить яскраві, то відкрите зоряне утворення, яке назвали "слабкий гігант", важко було розгледіти.

Відкриття поставило питання про відносність знань про космос. У вчених уже з'явились пропозиції по пошуку схожих галактик поблизу Чумацького Шляху.

Читайте також: У мережі з'явилося відео маріупольського НЛО

Нагадуємо, NASA запускає новий проект, який займається пошуком планет, де є життя, за межами Сонячної галактики. Керувати проектом буде Суврах Махадеван, доцент кафедри астрономії та астрофізики в Університеті штату Пенсільванія, якого обрали на основі конкурсу.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще