Вченим із Флоридського технологічного інституту вдалося зняти за допомогою високошвидкісної камери нового покоління удар блискавки під час грози.

Камера здатна записувати події із швидкістю сім тисяч кадрів у секунду, а відтворювати їх вона може сповільнюючись до семисот кадрів у секунду. Відтак, вчені отримали ретельне відео народження блискавки, її вдаряння об землю, зафіксували момент вибуху та момент її розсіювання. Про це пише видання Gizmodo.

Читати також: Армія качок охороняє виноградники від равликів

Автором відео став професор Нінгуй Лю, а сам експеримент відбувався в лабораторії Геокосмічної фізики, де вдалося зловити красиву блискавку із недавнього шторму. Відео вчені виклали на власному youtube- каналі і за неповну добу його вже переглянуло майже 23 тис. осіб.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще