Світову громадськість та захисників тварин обурило ставлення до ведмедя в одному з ресторанів неподалік від албанської столиці Тирани. Власник закладу тримав дику тварину в крихітній клітці, через що у неї почалась депресія.

Як пише Daily Mail, цю історію почали активно обговорювати після того, як у мережі з'явилось жахливе відео. Ведмідь Томі кусав сам себе, адже не міг знаходитись у маленькій клітці. Тварину тримали у полоні 24 години на добу заради того, щоб відвідувачі помилувалися ним.

Крім тог,о гості ресторану підгодовували Томі харчами, які йому не можна вживати. Дім ведмедя перетворився на смітник, а директора закладу це цілком влаштовувало. Люди йшли до нього вгості і їх також не засмучував стан ведмедя.

Албанська влада звернула увагу на інцидент лише після того, як активісти почали штурмувати їхнє посольство у Великій Британії. Вони наказали власнику звільнити тварину та відправити до заповідника у Косово.

Читайте також: Дружба ведмедя та людини підриває інтернет (відео)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зазначимо, що в Албанії, за офіційними даними, знаходяться близько 80 ведмедів у неволі. Місцеві чиновники пообіцяли перевірити умови їхнього життя та у разі виявлення порушень покарати господарів.