Уряд планує до завершення 2017 року розробити законопроект, який передбачатиме введення загального декларування доходів усіх громадян, та встановити податковий контроль за витратами.

Про це йдеться в пріоритетному плані дій уряду на 2017 рік. В законопроекті прописаний механізм відслідковування відповідності між отриманими доходами та витратами українців.

Для цього мають запустити спеціальну систему. Вона слідкуватиме за фінансовими операціями в автоматичному режимі.

Раніше завершився перший етап подання електронних декларацій чиновниками, який тривав до 31 жовтня 2016 року. Підсумки показали, що держслужбовці задекларували всього 30 мільярдів гривень готівкою.

Крім того, в деклараціях вони вказали велику кількість нерухомості. Оціночна вартість нерухомості в рази перевищує доходи держслужбовців на їх посадах. Запровадити в Україні електронне декларування вимагали міжнародні фінансові партнери - МВФ, Світовий банк, ЄБРР, ЄС, а також США.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, детективи НАБУ мають питання до лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка у справі про ймовірне незаконне збагачення.