За те, що не вказав у декларації автомобіль Citroen C4 2008 року випуску, а також право на користування кімнатою в Києві на вул. Мельникова, 24, старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитро Сус був звільнений.

Про це повідомляє видання "Новое время".

У деклараціях прокурор не повідомив про продаж свого Citroen C4, а також Peugeot 406 1999 року випуску.

У "послужному списку" прокурора – притягнення до дисциплінарної відповідальності "у зв'язку з невідповідностю його майнового стану доходам, отриманим із законних джерел і недостовірного декларування ним свого майна".

Офіційною причиною звільнення Дмитра Суса вказане систематичне порушення законів по протидії корупції, про прокуратуру та правил прокурорської етики, що кидають тінь на непідкупність органів прокуратури.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За даними ЗМІ, звільнення за неправдиві відомості в декларації є прецедентом. На посаді прокурор перебував з 30 листопада минулого року. Управління, де він працював, очолював Юрій Грищенко.

Наказ про звільнення Суса підписав генпрокурор Юрій Луценко.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", НАЗК заховало декларації прокурорів від сторонніх очей.