Павлоградський суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова в аварії військового літака Іл-76 14 червня 2014 року в Луганську і засудив до семи років позбавлення волі.

Суддя застосував до підсудного ч.3 ст. 425 ККУ. Санкція даної статті передбачає 5-8 років позбавлення волі. При цьому вказується, що суд не позбавляє генерала військового звання. Крім того, Міністерство оборони компенсує моральну шкоду родичам загиблих солдат, передає Inforesist.

Однак компенсації 500 тисяч гривень отримають найближчі - батьки і дружини.

Суд визнав провину генерала в бездіяльності та службової недбалості. У генерала залишилося право на апеляцію, а також є можливість просити про помилування.

Нагадаємо, в ніч на 14 червня 2014 року бойовики з зенітного ракетного комплексу збили літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 при заході на посадку на аеродром в Луганську. На борту перебували 40 українських солдатів і 9 членів екіпажу

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що жителів Чернігова шокував "службовий транспорт" генерал-полковника Сергія Дроздова. Командувач Військово-повітряних Сил України залишив урочисте святкування на вертольоті.