Четверо харківських екс-"беркутівців"-втікачів, які фігурували у справі про злочини на Майдані, зможуть отримати російське громадянство за однієї умови.

Про це заявив заступник голови комітету Держдуми Костянтин Затулін в інтерв'ю радіостанції.

"У цій ситуації можна було б вдатися або до програми добровільного переселення співвітчизників до Росії, або до положення про тимчасовий притулок, що саме з подіями в Україні було у нас введено в дію", – заявив Затулін.

Громадянство вони отримають лише в тому разі, якщо відмовляться від українського. Він не вважає їх "політичними емігрантами", тому як в Росії не надається притулок тим громадянам, чиї країни не є безвізовими по відношенню до країни-агресора.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", до числа втікачів відносяться Віталій Гончаренко, Олександр Костюк, Владислав Мастега і Артем Войлоков. Це підтвердили в ГПУ. Про те, що вони планують план втечі з країни, стало відомо 14 квітня. Вони заявили, що в Україні їм перебувати небезпечно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще