У столиці тривають суперечки щодо законності будівництва на території колишнього Сінного ринку. Попри те, що активісти неодноразово зверталися до міської влади, подавали позови до суду, забудовники так і не показали жодних дозвільних документів і не припинили робіт.

Нещодавно в ефірі каналу "Київ" мер міста Віталій Кличко заявив, що не знає, чи дозволено зводити будинки у цьому районі, пояснивши тільки, що за тиждень очікує на отримання відповідної документації з цього приводу.

В своє виправдання політик зазначив, що нібито "отримав у спадок" подібні проблеми від своїх попередників, які надавали дозволи чи не кожному, хто про це просив.

Втім, кияни зовсім по-іншому оцінюють ситуацію і вимагають розібратися із незаконним використанням столичних земель.

На думку Кличка, вирішувати це повинні також правоохоронці, але активісти впевнені, що остаточне слово у будь-якому випадку повинно залишатися за адміністрацією, яка несе відповідальність за всі проекти у Києві.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Слід відзначити, що історія зі скандальною забудовою почалася ще два роки тому. Восени 2016 року судовим рішенням робота на ділянці поблизу колишнього ринку мала бути припинена, втім, вже за місяць будівництво продовжилося. Більш того – в мережі з'явився ресурс, де продавали квартири у ще неіснуючому будинку.

Міська влада заборонила роботи іще раз, але компанія, яка ними займалася, виправдалася, що проекту немає, і ведуться тільки так звані підготовчі заходи.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що мешканці Ірпеня влаштували акцію протесту проти незаконного будівництва.