У вівторок, 11 квітня, у центрі Одеси близько 150 людей зібралися на пікет під будівлею Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Протестувальників обурили затримання українських активістів на Алеї Слави та в парку Шевченка під час святкування 73-ї річниці звільнення міста від нацистів, що відбулися вчора, йдеться у сюжеті ТСН.

Активісти стверджують, що копи побили кийками кількох патріотів, вже після того, як одягнули на них наручники. Пікетувальники вимагали відставки керівників поліції, які відповідали за охорону порядку під час заходу.

У поліції повідомили про затримання 21 людини, в тому числі двох провокаторів. Відкрито кілька кримінальних проваджень. Тривають розслідування.

Начальник Нацполіції області Дмитро Головін припустив, що активістів могли "жорстко затримати" столичні поліцейські, які приїхали до міста для посилення правопорядку 10 квітня. Вони не знають в обличчя місцевих патріотів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами Головіна, за всіма фактами, які відбулися на Алеї Слави, проведуть службове розслідування, що триватиме близько 15 днів. На цей період низку поліцейських відсторонять від виконання обов'язків, в тому числі начальника управління превентивної діяльності главку Івана Іщенко.

За результатами розслідування, у разі виявлення порушень, вчинених поліцейськими, матеріали передадуть до прокуратури Одеської області.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, святкування річниці визволення Одеси від нацистських загарбників закінчилось кримінальними провадженнями та шістьма адміністративними протоколами.