Щоб приготувати соковите і смачне м'ясо потрібно не тільки вибрати свіже м'ясо, але і приготувати маринад, який є основою страви.

Чому навіть гарне м'ясо не завжди виходить м'яким? Все залежить від того, як ми його маринуємо і готуємо.

Портал "Знай" дає кілька хитрих порад, які допоможуть приготувати ідеальний маринад для шашлику.

Фруктовий маринад з ківі і папайєю
Для приготування цього маринаду необхідно очистити ківі від шкірки, натерти його на крупну тертку, додати сіль і спеції за смаком. У цьому фруктовому маринаді замочуємо м'ясо і залишаємо на півгодини. Після того, як пройшло необхідна кількість часу, витягуємо м'ясо, просушуємо серветкою і нанизуємо його на шампур. Замість ківі можна використовувати плід папайї. Рецепт приготування маринаду з папайї такий же, як з ківі.

Маринад з молочними продуктами
Для приготування цього маринаду нам потрібен кефір, мінеральна вода з газом, сіль, перець, сухі трави. Змішуємо кефір разом з водою і спеціями. Маринуємо м'ясо на 2-4 години, після чого витягуємо м'ясо, просушуємо серветкою і тепер воно готове для смаження.

Популярні новини зараз

Українці голосують, пенсія може не прийти, в Азовському морі горить путінський танкер, а водії вже "святкують" - головне за ніч

Відмовився від громадянської панахиди, сам ніс труну на плечах: Бондарчук дивно повівся на похороні матері

Українців відвідає бабине літо, синоптик порадувала прогнозом: "До +20"

Львів'янка народила у 12 від власного брата і приголомшила Україну зізнанням: "Втомилася, їду до Польщі"

Показати ще

Маринад з гірчиці і пива
Завдяки цьому маринаду м'ясо виходить дуже м'яке і незвичайно пахуче. Для приготування маринаду з гірчиці і пива нам потрібно темне пиво, перець, гірчиця звичайна.
Нарізаємо м'ясо шматочками середніх розмірів, обмазуємо гірчицею, посипаємо перцем і залишаємо на 1 годину маринуватися. Після того, як минула година заливаємо м'ясо пивом і залишаємо ще на 2-3 години. Можна додати спеції за смаком.

Вимочування у горілці і соєвому соусі
Нам знадобитися соєвий соус і горілка. Ріжемо м'ясо на довгі шматочки або, як вам буде завгодно. Горілку змішуємо з соусом і заливаємо цією сумішшю м'ясо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 1-2 години. Перед смаженням м'ясо необхідно просушити серветкою і сміливо можна починати його готувати.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що розмарин славиться високим вмістом ефірних масел, тим самим допомагає протистояти поганому настрою і втомі. Крім цього, спеція має стимулюючу дію і покращує пам'ять.