Сьогодні один із найпопулярніших мультфільмів святкує свій 30-річний ювілей – 19 квітня 1987 року на екрани вийшлп перша серія "Сімпсонів".

Попри те, що творці планують збільшити кількість сезонів із 28 до 30 це не стало причиною для втрати популярності, адже його залюбки переглядають і діти, і дорослі.

Мало хто знає, але більшість героїв "Сімпсонів" отримали свої імена на честь вулиць Портленда,а матір Гомера – на честь дружини сценариста Річарда Апелла та сестри Стіва Джобса.

Автори проекту також наділили персонажів рисами, які відмінні від людських,тому замість п'яти пальців на руках кожного всього по чотири. Єдиним виключенням став образ бога, до якого потрапив Гомер під час коми.

Не забули мультиплікатори і про відомих осіб американської політики. Ціла серія створена в якості пародії на передвиборчу гонку у США, де зображені Дональд Трамп та його суперниця Гіларі Клінтон.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Слід відзначити, що "Сімпсони" ще у 2000 році передбачили майбутню перемогу республіканця в епізоді "Bart to the Future".

За версію журналу Time цей мультфільм вважають кращим телевізійним серіалом XX століття.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "Сімпсони" показали передвиборчу суперечку Трампа та Клінтон.