На складі з хімікатами, який розташований на вулиці Червоноткацькій у Києві, сталася пожежа, яка загрожує людям смертельними захворюваннями, в тому числі онкологією.

"Коли горить хімія, пластик або пластмаса, це дуже шкідливо і небезпечно для здоров'я людей. Продукти горіння, потрапляючи в повітря, можуть викликати онкозахворювання", - цитує еколога Олександра Соколенка "Сегодня".

Він зазначив, що сьогодні неможливо отримати точні дані про шкідливі речовини, які опинились в атмосфері, адже пожежа сталася кілька днів тому.

Начальник ГУ з питань НС КМДА Роман Ткачук повідомив, що склад розташований у промзоні, де поряд немає житлових будинків, тому населення не евакуювали. За його словами, по 14 найнебезпечнішим хімічним речовинам перевищення не зафіксували.

Зазначимо, що за попередніми даними пожежа на складі сталася через підпал, адже у будівлі не було ані газу, ані електроенергії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі показали фото підземної ріки Глибочиці у Києві, про яку згадували ще за часів Київської Русі.