Столична влада має намір відмовитись від очищення питної води хлором, а натомість використовувати гіпохлорид натрію – більш сучасний засіб.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв в інтерв’ю виданню 44.ua .

"Якщо говорити про водопровідне господарство, то система очищення хлором одна з найбільш вразливих сфер. Дана система технологічно застаріла і небезпечна для здоров’я. Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування будівництва заводу з випуску гіпохлориду натрію. Це сучасний елемент для очищення питної води", - сказав чиновник.

За словами заступника голови КМДА, Київ веде переговори з великими закордонними компаніями про їхню участь у будівництві такого заводу.

"Ціна питання – близько 400 мільйонів гривень. За нашими підрахунками, завод окупиться за 5-6 років", - сказав Пантелеєв.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також запевнив, що вода у столиці досить хорошої якості і всі вимоги дотримані відповідно до закону. Пантелеєв повідомив, що зараз проводять модернізацію хлорного господарства на Деснянській і Дніпровській водозабірних станціях.

Як повідомляв сайт Знай.ua, кияни залишаться без гарячої води через борги за газ.