За народним календарем через тиждень після Великодня наступає Провідна неділя, коли поминають своїх померлих родичів. Цей час ще називають Гробки, Радониця, Хомина неділя. Це традиційні громадські поминки, які припадають на першу після Великодня неділю і наступні за нею кілька днів. У ці дні прийнято ходити на цвинтар і поминати покійних членів родини.

Київська міськадміністрація призначила дати поминальних днів і дні прибирання цвинтарних територій.

Керівництво міської адміністрації затвердило заходи для підготовки та проведення поминальних днів на міських кладовищах. Заплановані роботи з благоустрою та поліпшення санітарного стану всіх міських кладовищ, повідомили в прес-службі відомства.

Департамент Житлово-комунальної інфраструктури займеться прибиранням і вивезенням сміття, кронуванням дерев, ремонтом і фарбуванням огорож, воріт та хвірток на цвинтарах.

Подбали в міськадміністрації і про здоров’я киян. В поминальні дні на Південному, Північному, Лісовому, Байковому та Міському кладовищах чергуватимуть бригади швидкої допомоги. За це відповідатиме Департамент охорони здоров'я КМДА.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Поминальні дні розподілили наступним чином:

  • 23 квітня - на Пирогівському, Корчуватському, Мишоловські, Чапаєвському, Північному, Лісовому, Пуща-Водицькому, Південному, Святошинському, Братському, Михайлівському, Солом'янському, Совськом, Шулявському, Старообрядному і в Державному історико-меморіальному Лук'янівському заповіднику.
  • 24 квітня - на Дарницькому, Позняківському, Бортницькому, Вигурівської, Троєщинському, Звіринецька, Куренівському, Білічанском, Жулянському кладовищах.
  • 25 квітня - на Байковому, Биківнянському і біля Київського крематорію.
  • 26 квітня - на Міському кладовищі.
  • 9 травня - на Військовому кладовищі та біля Меморіалу на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави.