Понад мільярд гривень планує витратити столична влада на оновлення громадського транспорту та закупити 180 нових автобусів та тролейбусів.

Коли будуть реалізовані такі наміри і чи будуть реалізовані взагалі, покаже час. Проте комунальне підприємство "Київпастранс" вже оголосило два відповідні тендери, інформацію про які можна знайти на сайті держзакупівель Рrozorro.

У першому тендері мова йде про покупку 60 коротких (від 11,9 м) і 20 подовжених (від 18,5 м) тролейбусів. Другий передбачає придбання 70 коротких і 30 подовжених автобусів. Загальна сума закупок по кожному з них – 550 млн. грн.

Одна з головних вимог до нового транспорту – наявність системи вентиляції та низький рівень підлоги.

По Києву вже курсують тролейбуси, здатні об’їжджати знеструмлені ділянки, оскільки вони обладнані акумулятором для автономного ходу.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українські розробники представили на престижній міжнародній виставці комерційного транспорту автобуси "Тюльпан", що планують випускати для ринку Євросоюзу.