Брак коштів у КП "Київський метрополітен" призведе до істотного скорочення кількості потягів.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Як відомо, рахунки підземки заарештували 16 березня відповідно до рішення Київського апеляційного господарчого суду. Останній зобов’язав підприємство виплатити ТОВ "Укррослізинг" майже 2 мільярди гривень по договору від 2009 року на поставку 100 вагонів. У свою чергу "Київський метрополітен" подав касаційну скаргу, яку Вищий господарський суд України задовольнив лише частково, відмовивши ТОВ "Укррослізинг" у задоволенні позовних вимог про стягнення пені в сумі 42 млн. грн. В іншій частині рішення попередніх інстанцій суд залишив без змін.

Через арешт коштів підприємство не має змоги купувати запчастини та обладнання для проведення капітального і поточного ремонтів. Загрозлива ситуація складається і з виплатою зарплати.

Через такий стан справ у підземці вже припинили ремонт ескалаторів. Зазначається, що потяги зніматимуть з рейсів навіть у випадку виявлення незначних проблем, що призведе до завантаженості вагонів та збільшення інтенсивності руху.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У прес-службі метрополітену пояснили, що нині все працює на 100%, але якщо ситуація не зміниться, то вже через пару місяців на лінії буде близько 80% рухомого складу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", з 1 квітня підприємство впровадило нові правила для пільговиків.